Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Gezondheidscentrum

Rolando Pereira heeft tijdens en na een sportieve carrière geïnvesteerd in anatomische kennis, voedingsleer van de mens, en in het bijzonder ‘het stellen van diagnoses’.

Op therapeutisch gebied mag hij zich dan ook erkend en geregistreerd ‘Natuurgeneeskundig Therapeut’ noemen.

lievevrouwebedstro

Acupunctuur is een eeuwenoude oosterse geneeswijze

Acupunctuur als een doeltreffende ondersteuning
Acupunctuur is een vorm van alternatieve geneeskunde wat de reguliere goed aanvult. Het ziet de mens als één geheel: lichaam en geest. Steeds meer mensen vinden baat bij acupunctuur. Ze voelen zich beter en het lichaam kan meer aan. Ook kan acupunctuur helpen bij het bestrijden van ziektes en pijn.

Acupunctuur naast andere behandelmethoden:
Het is goed toe te passen naast de reguliere behandelmethoden. Bij ernstige klachten is altijd aan te raden eerst de huisarts te bezoeken.

Wanneer en waarom acupunctuur
acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Er zijn aandoeningen waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt.
Acupunctuur is inzetbaar bij o.a. de volgende klachten:

 • Pijn
 • Rsi
 • Slapeloosheid
 • Stress/ burn-out
 • Vermoeidheid
 • Whiplash
 • Mannenklachten
 • Rugklachten
 • Hooikoorts
 • Allergieën
 • Hoofdpijn
 • Darmklachten
 • Blaasklachten
 • Ademhalingsproblemen
 • Overgangsklachten
 • Menstruatie PMS
 • Impotentie
 • Oorsuizen/tinnitus

Orthomoleculaire therapie

Een orthomoleculair therapeut beschikt over voldoende professionele kennis om het herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Dit kan door oa het geven van orthomoleculair voedingsadviezen en mensen met veel voorkomende klachten te begeleiden in een traject tot herstel van het evenwicht.

De orthomoleculair geneeskunde maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen met behulp van alle benodigde bouwstoffen. De juiste voeding is van allergrootste belang. Hiervan gaat een sterk preventieve en curatieve werking uit.

Een therapie kan een interventie zijn op het hormonale vlak, op het niveau van de neurotransmitters, het spijsverteringskanaal, de darmflora, de bloedsuikerspiegel en nog veel meer. Ook worden er verbanden gezocht en gelegd tussen de evolutionaire biologie, de biochemie van de orgaansystemen en de onderlinge samenhang om zo een ziektepatroon te kunnen verklaren.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints komen voor in dwarsgestreepte spieren en zijn verantwoordelijk voor focaal of pijn elders in het lichaam. Door het inbrengen van naalden en of frictie treedt er een reflex op. Dit is heel goed toe te passen bij aanwezigheid van klachten met betrekking tot het bewegend functioneren.

Vergoeding door verzekeraars
Rolando Pereira is een erkend natuurgeneeskundige met als specialisatie acupunctuur, reflexologie, triggerpoints therapieën en diagnosticeren.
Aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Raadpleeg de site van BATC voor een overzicht van verzekeraars en de vergoedingen.
LET OP: Alleen de natuurgeneeskundige therapieën worden vergoed.

BATC Beroepsorganisatie

Succesvol afvallen!

Heb je alles geprobeerd zonder blijvende resultaat? Ruim 30% van alle Nederlanders is te zwaar. Dit is alarmerend hoog. Overgewicht behoort tot de belangrijkste volks gezondheidsprobleem van dit moment. Bij overgewicht reageert het lichaam minder goed op insuline. De kans op diabetes type 2 wordt al meteen kleiner als iemand afvalt. Hoogste tijd dus om af te vallen.

Maar hoe? Te strenge maatregelen zoals (crash) diëten werken niet. Veel mensen eten niet veel maar vallen niet af of komen zelfs aan. Anderen kunnen juist eten moeilijk weerstaan en krijgen er nooit genoeg van. Door de balans in het lichaam te herstellen kunnen deze problemen hersteld worden waardoor afvallen makkelijker wordt. Voordelen van afvallen met behulp van acupunctuur:

• Veilig en geen bijwerkingen
• Stabiel effect. Weinig of geen schommeling
• Geen streng dieet

Therapeutisch afslanken

Fit-Plus mag met gepaste trots beweren een individueel afslankprogramma met gegarandeerd resultaat aan te kunnen bieden.

Bijzonder is hier de rol van de afslanktherapeut. Een afslanktherapeut houdt rekening met het persoonlijk energieniveau, eventuele verstoringen in de stofwisseling of in de hormonale huishouding en stelt daar de therapie en/of aanpassing van de voeding op af.

Adviezen en richtlijnen over verantwoorde voeding liggen aan de basis. Zo nodig en indien gewenst kunnen eventuele verstoringen worden opgeheven. Door het geheel te combineren met een bewegingsprogramma, bereiken cliënten het gewenste gewicht.

Therapeutisch afslanken wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

De vijf natuurgerichte principes
De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren als de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie
Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Wereldwijd wordt energie gezien als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Er kan pas worden gewerkt aan de overige principes; prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat eventuele blokkades worden opgeheven.

2. Prikkeloverdracht
De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Maar ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam. Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situaties juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

acupunctuur

3. Drainage
In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding. Daarnaast kan ons lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld ons lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneren. Ons lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en
te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen voedingsstoffen ook niet goed meer worden opgenomen.

4. Voeding
Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest. Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

5. Geestelijk welzijn
Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.

Tarieven natuurgerichte therapieën

 • Acupunctuur
 • Electroacupunctuur
 • Diagnostische metingen
35/45 minuten € 55,00
60 minuten (uitgebreid) € 65,00

Let op! Alleen de natuurgerichte therapieën worden vergoed.

Openingstijden:

Maandag t/ vrijdag 12.00 – 18.30 uur
Zaterdag 10.30 – 13.00 uur


ADRES
: Van Deventerstraat 15b (unit35), 3029 AW Rotterdam
TELEFOON: 06-15439299
E-MAILADRES: info@fit-plus.nl